A blind legend – audiojáték telefonra

Sikeres közösségi kampánynak köszönhetően elkészült egy audiojáték mind iOS mind Android platformra. A sztori rendkívül izgalmas, és a megvalósítás is érdekes, így napokat eltölthet a játékos a különböző pályák teljesítésével.

játék indítása, alap sztori

Letöltés után a telepítéskor bő negyed órába telik,amíg a játék letölti a pályákhoz kellő hangokat. Sajnos az egész játékban tetten érhető a lassú betöltés, minden pálya után kb 15-20 másodpercig tölt a program. A játék Talkback/Voiceover nélkül játszandó, ezeket a játék indítása után fel kell függeszteni. Tapasztalatunk az, hogy android használata esetén ezt kézzel kell megtenni, ám iPhone-on történő tesztjeink során a Vo a játék indulásakor alvó módba kerül. A játék nyelve angol, így azoknak ajánljuk, akik alap szinten ismerik ezt a nyelvet, ugyanis vannak benne interaktív történések, egyszerűbb instrukciók is.

A játék a középkorban játszódik. Edvard Blake, egy vak lovag a főhős. Feleségét elrabolták, őt kell megmenteni. A lovagot a látó lánya (Louise)segíti az instrukcióival.
Van itt minden. Harcolni kell farkasokkal meg tolvajokkal, az egyik pályán egy démonnal, át kell jutni a folyón egy csónakkal miközben nyilaznak ránk, el kell kerülni a lavinákat a hegyen, stb.

A játék felépítése

A kicsit lomha töltésért cserébe 3d hangeffekteket kapunk, nagyon élethű hangzással. A pályán való mozgást az ujjunkkal tehetjük meg. Jobbra és balra húzással fordulhatunk, felfele húzás esetén pedig előre indulunk el. Ezt az első pályán begyakoroltatja velünk a program, amíg ez nem megy, nem tudunk továbblépni. Egyszeri egy ujjas érintéssel lekérhetjük az utoljára elhangzott instrukciót (pl. merre van Louise). Szintén egy ujjas dupla koppintással elő vehetjük a kardunkat (miután ezt megkaptuk a kovácstól a második pálya környékén), ám erre a játékban csak egyszer van szükség, a többi esetben amennyiben veszély leselkedik ránk, a kardunk automatikusan a kezünkbe kerül. A karddal a támadás irányába kell szúrnunk (ezt ujjhúzással tehetjük meg). Ha túl korán szúrunk, az ellenfél ezt kihasználja, és visszadöf, gyakorlással lehet csak ráérezni a kellő pillanatra. Ha két ujjunkkal összecsippentjük a képernyőt, a pajzsunkkal bármilyen szúrást ki tudunk védeni, ez hasznos lehet ha szeretnénk szusszanni egy picit. Amint elengedjük a képernyőt, a palyzs hatástalanná válik.
A játékban alapból öt életünk van. Ezek elvesztése után 20 percenként kapunk vissza egyet, vagyis aki nem szeretné ezt pénzért megváltani, annak majd két órát kell várnia ahhoz, hogy újra max élete legyen. Egy élet nem túl drága, közel 1000 Ft-ért már egy 10 életből álló csomagot vásárolhatunk magunknak. Ezen felül a játék teljesen ingyenes, plusz élet vásárlása nélkül is végigjátszható.

Letöltési linkek

AppStore
Play áruház
Alább pedig egy közel egy perces kedvcsináló a játékból: Youtube megnyitása

Kategória: Játék | A közvetlen link.

A blind legend – audiojáték telefonra bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Kaszi szerint:

  Milyen kár, hogy magyarul nincs meg! Úgy talán mindenkinek kényelmesebb lenne a játék. Na de ne kérjünk sokat, jó hogy ez is van.

 2. Durgi szerint:

  Nagyon ígéretes a játék, de elakadtam az egyik pályánál, talán tud valaki megoldást rá. Az a pálya állít meg, ahol az a feladat, hogy ugrálni kell jobbra, ballra, esetenként előre is, de amikor felszólít a csaj, hogy gyorsabban ugráljak, meg is halok pár másodpercen belül.

  Egyébként tényleg nagyon jók a hanghatások is benne.

  • Zoli szerint:

   Az ugrálós részen másodszor át tudtam menni.
   Kis gyors reflexet igényel, de viszonylag könnyen megcsinálható.

 3. adns szerint:

  Hali!
  Lekaptam én is. A hangok kb. 3 perc alatt felmentek. Most tapasztalgatom a játékot, a szintlépés auto történik?

 4. Niki szerint:

  Sziasztok! Szívesen kipróbálnám, viszont egy dologtól igazán félek.
  1. Ha én kikapcsolom androidon a beszélőprogramot, hogy fogok isszajutni a játékba látó segítő nélkül?
  2. S ha az talán sikerülne, hogyan kapcsoljam vissza a Talkbaket?
  Ezekre van valami lehetőség? Hallottam arról is, hogy a hangosító és halkító gombokkal ki lehet kapcsolni, viszont nekem nem telefonom, hanem androidos tabletem van, és érintéssel hangosítasz és halkítasz. Tehát ha kikapcsolom a beszédet, akkor nagy a valószínűsége, hogy nem fogom megtalálni a két érinthető gombot.
  Előre is köszönök minden segítséget.

 5. RauchR szerint:

  Sziasztok!

  Niki, a TalkBack felfüggesztése nemcsak a hangerőgombokkal lehetséges, hanem a Talkback helyi menüjében találsz olyat,h ogy a Talkback szüneteltetése. Ekkor valóban felfüggesztésre kerül a Talkback, viszont ha lezárod a képernyőt a tablet bekapcsológombjával, majd megnyomod ezt a gombot újra és megjelenik a feloldási képernyő, akkor újraéled a TalkBack. Hányas Android van a készülékeden?

 6. michal szerint:

  van számítógépre is. ott lehet hogy könnyebb nektek. én már malydnem áttmentem, már csak egy jelenet.

  https://dl.dropboxusercontent.com/s/6n3d6dugy5lpwle/A%20Blind%20Legend%20full%20walkthrough.mp3?dl=1

 7. RauchR szerint:

  Én meg is vettem számítógépre, baromi jó, nagyon tetszik.

  • Zoli szerint:

   A számítógépes végigjátszást meg is hallgattam, talán gyorsabb is, és támadni is gyorsabban lehet.
   Azt hiszem ha jól tudom, a steamen lehet megvásárolni.

 8. Zoli szerint:

  Sziasztok!
  Valaki végig tudta már vinni közületek?
  kb. a 10.11. jelenetnél tartok.
  Amikora vízi szörny elkapja Louist.
  Az első támadást végig tudom vinni.
  Először egyenesen, balra, újra egyenesen majd jobbról kell ki
  védened magad.

  Ezután jön az a rész, amikor azt mondja, hogyha hallom a hangját, akkor csak néz engem. Eztán nem tudok támadni, mert bármerről kardoznék, nem élem túl.
  Ezta részt hogyan csináltátok meg?

Véleményed vagy tapasztalatod van a témával kapcsolatban? Itt leírhatod!

Az e-mail címek rejtve maradnak. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>