Akadálymentességében nem túl nyerő Flash Player verzióval rukkolt elő az Adobe

Az Adobe évek óta folyamatosan fejleszti PC-re is Flash player nevezetű kiegészítőjét, a legutóbbi verzió azonban okozhat néhány igen kellemetlen meglepetést azok számára, akik Internet Explorer böngészőt és Jaws for Windows-t futtatnak a gépükön.

Gyakorta előtűnő hibajelentésekkel, megszakadó munkamenettel, és fölöttébb sok bosszúsággal örvendezteti meg a Jaws-t használó, IE-re esküsző júzereket a legújabb Flash player. A nemrég kiadott, egészen konkrétan 11.4.402-es verziószámot viselő alkalmazás, egyelőre általunk tisztázatlannak vélt okokból, operációs rendszertől függetlenül hibákat generál az Internet explorer böngészőben, amennyiben a Jaws a memóriában van. Tapasztalataink szerint NVDA futtatásakor a probléma nem jelentkezik.

A hiba a Flash Player frissítésének telepítése után nemsokkal fel is bukkan, egyelőre százszázalékos gyógyírt aligha találhatunk rá.
Alternatív megoldás lehet, ha az új, hibákat előidéző program helyett annak egy korábbi változatát használjuk, például a 11.1 vagy 11.2 verziót, ám ha az új Flash egyszer már a gépünkön járt, érthetetlen okból annak eltávolítása után sem mindig engedi a rendszer feltelepíteni a régi, szerinte már elavult verziót.
További ideiglenes megoldásként jöhet szóba, hogy Internet Explorer böngészőben egész egyszerűen nem használunk flasht, a bővítmény letiltása után a probléma ugyanis megszünik. Flash tartalmak lejátszására ezután használhatjuk például a Firefox böngészőt, amelyen a frissítés nem okoz közvetlenül ilyen hibát, bár a Jaws és a Firefox együttműködése soha nem volt zökkenőmentes.
Természetesen használhatunk egész egyszerűen NVDA-t is a hiba elkerülése végett, a fentebbi megoldások azok számára alkalmazandók, akik nem szeretnének képernyőolvasó szoftvert váltani.

Pillanatnyilag nincs infó arról, meddig áll fenn ez a felettébb kínos állapot, de a kommentekben várjuk az észrevételeket, valamint az esetleges újabb megoldásokat.

Kategória: PC, Számítógépes programok | A közvetlen link.

Véleményed vagy tapasztalatod van a témával kapcsolatban? Itt leírhatod!

Az e-mail címek rejtve maradnak. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>