Apple aktualitások: iOS 6.1 és 128 GB-os iPad

A héten két új bejelentés is belecsapott az Apple körül békésen ringatózó állóvízbe. Először szoftveres oldalról érkezett egy frissítés, a legfrissebb 6.1-es iOS személyében, ezt követően pedig bejelentették az eddigi legnagyobb háttértárral rendelkező iPad-et.

A héten – pontosan hétfőn (jan 28) este – megérkezett az iPhone, iPod, és iPad készülékek által futtatott iOS operációs rendszer legfrissebb, 6.1-es verziószámmal rendelkező kiadása. A változások között szerepel többek között az LTE (4G) hálózatok támogatásának bővítése iPhone 5 esetében, melynek legfőbb pozitív vonzata, hogy az iPhone 36, az iPad pedig 23 új szolgáltató keretein belül kerülhet forgalomba a jövőben.
A Siri is okosodott, immár mozijegyek megvásárlására is lehetőséget biztosít. Sajnálatos azonban, hogy ezen szolgáltatás – egyenlőre – csak Amerikában érhető el.
A következő változás a 6.0-ás rendszertől beépített Apple térképet érinti. Köztudott, hogy hagy némi kívánni valót maga után az apple térképes megoldása, hogy a fejlődés folyamatát a felhasználók is segítsék, lehetőség van az észlelt hibák bejelentésére. Mostantól ezt egy igencsak jól látható és méretes gombon keresztül tehetjük meg, az eddigi aprócska hivatkozás helyett.
További változás az egyéni hirdetési azonosító újragenerálásának lehetősége. Ezen az azonosítón keresztül tudnak a hirdetők egyénileg célzott reklámot küldeni nekünk. Innentől kezdve a beállításokban lehetőségünk van ezt kitörölni, és újat generálni a helyére.
Említést érdemel még az iTunes match frissítése is, innentől kezdve már egyesével is tölthetünk le zeneszámokat az iCloudból.
A legfrissebb, kb. 100 megás iOS az iPhone 3GS, 4, 4S és 5-re, a harmadik és negyedik generációs iPod-re, illetve az első generációs iPad kivételével az összes apple táblagépre letölthető iTunes, vagy OTA (over the air) segítségével.

A másik bejelentés célzottan a 4. generációs Ipad-eket érinti. Történt ugyanis, hogy az elmúlt kedden (jan. 29), az apple bejelentette a 4. generációs iPad 128 GB-os változatát. Az eszközt február elején, pontosan február 5.-én tervezik kereskedelmi forgalomba hozni. A wifis verzió799 amerikai dollárba, az LTE képes eszköz pedig 929 dollárba fog kerülni.

A bejegyzés kategóriája: IOs rövidhírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Véleményed vagy tapasztalatod van a témával kapcsolatban? Itt leírhatod!

Az e-mail címek rejtve maradnak. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>