Bemutatkozunk

Üdvözlet minden kedves látogatónak!

A Freekocka azon a kezdeményezésen alapul, hogy a számítástechnika, a szórakoztatás és a telekommunikáció világa mindenki számára érdekes, informatív és izgalmas lehet. Azok számára is, akik bármilyen okból kifolyólag csak speciális szoftverekkel vagy eszközökkel képesek használni korunk elterjedt kütyüit. Oldalunk egy némileg speciális célt tűzött ki: főként látásukban akadályozott olvasók számára próbál meg minőségi, izgalmas és információdús tartalmat szolgáltatni.

Oldalunk rendszeresen frissülő tartalommal igyekszik szolgálni látogatóinak, a számítástechnika különböző témáiban, úgy mint programok, telekommunikáció, leírások, sőt akár játékok is.
Olvasóink figyelmébe ajánlanánk továbbá a kezdőknek szánt rovatunkat, ahol azok számára szeretnénk hathatós segítséget nyújtani, akik nemrég kezdték el használni számítógépüket képernyőolvasó programmal, így kevesebb tapasztalattal rendelkeznek.
A Kezdőknek szánt rovatban igyekszünk olyan témákkal foglalkozni, amelyek öreg rókák számára talán egyértelműek, viszont sokak számára érdekesek lehetnek, úgy mint internetböngészés, e-mailezés, illetve a későbbiekben szeretnénk olyan témákkal foglalkozni, amelyekre kezdő olvasóink igényt tartanak.
A kezdő rovatunkat
Erre a szövegre entert ütvén lehet elérni.

A lelkesedés nagy, a kezdeményezés friss, az idő szorít, de ha ti is segítetek, idővel létrehozhatunk egy olyan közösséget, amely tagjai a felmerülő kérdésekre, problémákra együtt keresnék a megoldásokat, a cikkek kommentálásának köszönhetően pedig mindenki új infókhoz jutna.
A cikkek minőségét és információtartalmát mindig igyekszünk felelősségteljesen ellenőrizni, viszont az itt felmerülő témák esetén mi is a saját tapasztalatainkra hagyatkozhatunk, így lesznek blogszerű, leíró bejegyzések is, illetve szimplán hírközlő rövidebb cikkek is.

A bölcs ember viszont holtig tanul: a cikkek utáni kommentekben tudjátok ti is megosztani a témával kapcsolatos véleményeteket, tapasztalataitokat, így tudunk majd bővülni igazán. A hosszabb távú, némileg ambíciózusabb tervünk pedig az, hogy együtt alakítsuk ki a saját közösségünket, akár úgy, hogy a friss tartalomért napi, visszatérő látogatóink is legyenek.

Bemutatkozunk bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Ecsedi szerint:

  Sziasztok,
  örömmel olvastam e listáról.. Én már öreg rókának számítok, néhány témakörben ismerős vagyok.. Ez a mp3 lejátszó meghangosítás remek kezdeményezés, egyik hallgatóm pont emiatt szenved, majd segítek neki..
  További sikeres tevékenységet kívánok, – beraktam a weboldalt a kedvenceim közé..
  Csaba.

 2. K.István szerint:

  Sziasztok!

  Örömmel olvasnék egy szerintem egész hasznos cikket arról, hogy win+jaws kombinációval mely programozási nyelveket lehet ma úgy használni, hogy azzal piacképes állást tudjon valaki betölteni.
  Gondolok arra, hogy pár olyan programozási nyelvet + fejlesztői környezetet ismertetnétek, melyek használhatók, vagy , hogy ép nem használhatóak beszédszintetizátor segítségével.
  Pl főbb nyelvek: C, C++, C#, java, PHP, scala, Oracle, plsql, informix,
  vagy fejlesztői felületként: vizual studio, eclipse, code lite, code blogs, netbeans, …

  Ki lehetne térni olyanokra, hogy melyik nyelvnek, mi a buktatója, mely felületeket, komponenseket milyen kiegészítő szkripttel lehet használni,….

  Remélem mihamarabb lesz ezekről egy összefoglalás.

  Köszönöm szépen: István

 3. Tdani szerint:

  Tisztelt Freekocka! Ha esetleg megtudnák azt is oldani, hogy PL: a Wiber nevű program vakos legyen PC-re, Windowsra, az nagyon jó lenne.

 4. Nagyfeő Ágnes szerint:

  Sziasztok!
  Most akadtam a honlapra, nagyon jó, hogy van ilyen. Én gyógypedagógusként beszéd útján nem kommunikáló autistákkal foglalkozom, és olyan szoftvert keresek, amit táblagépen , okostelefonon, vagy PC-n kommunikátorként lehetne használni.
  Pl: kép-szókép- beszédhang , vagyis, ami beszélne a gyerek helyett
  Most lenne pályázati lehetőség , ami tartalmaz infokommunikációs akadálymentesítést, ezért kérek sürgős segítséget, ha lehet. Bármilyen ötletre nyitott vagyok,ami aránylag egyszerűen kivitelezhető. Előre is köszi !

  • Tina szerint:

   Sz.gépre lelehet tölteni az NVDA-t, ami ingyenesen elérhető… Ha helyesen ír a gyerek, akkor határozottan meg lehet érteni, mit mondd a beszélő.
   Emellett táblára a TalkBack/espeak működik… Hasonló hanggal, mint a sz.gépen az NVDA
   Üdv: Tina

Véleményed vagy tapasztalatod van a témával kapcsolatban? Itt leírhatod!

Az e-mail címek rejtve maradnak. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>