Ég veled, MSN!

Dezső bejelentkezett – figyelmeztetés. Ismerősen hangzik? Néhány hónap múlva a Microsoft egykor Európában is oly népszerű MSN Messenger szolgáltatása már csak egy szép emlék lesz valahol a múlt ködében. A skype veszi át a messenger felhasználóit.

Néhány napja megjelent cikkünkben már foglalkoztunk azzal, miként kívánja a Microsoft az általa felvásárolt Skype-ot minél több felhasználójához eljuttatni, a tempó azonban gyorsabbnak tűnik, mint azt bárki is feltételezte volna.
A Microsoft tegnap kiadott közleményében megerősítik, hogy 2013 első negyedévében az MSN szolgáltatást egész egyszerűen kikapcsolják, a felhasználókat pedig skype-ra terelik át. A folyamat nem újkeletű, a Skype-on lebonyolított forgalom, különösen az üzenetküldés nyolcvan százaléka már eddig sem a hagyományos Skype alapokon, hanem a Microsoft szerverein keresztül zajlott, idáig azonban ez leginkább fű alatt történt. Az MSN szoftvere a leállás után egyáltalán nem fog működni, skype-on keresztül bonyolíthatunk tehát kommunikációt partnereinkkel, ami nem is feltétlenül olyan rossz dolog, akadálymentességében ugyanis nem hagy túl sok kívánnivalót a Skype, használható NVDA és Jaws képernyőolvasóval is, komolyabb gyakorlás nélkül. Tény, hogy az MSN felülete rendkívül kényelmes, ismerős és gyors, de minden csak megszokás kérdése. Minket már csak olyan apróságok zavarnak, hogy a Messenger egyes szolgáltatásai, mint például a hangklipek, nagyon könnyen eltűnhetnek, hiszen ezek, a jelen formájukban nem találhatóak meg a Skype-on.
A lépés várható volt, a felhasználók legjelentősebb része ugyanis a Messengert már egy jó ideje csak másodlagosként vagy egyáltalán nem használja, elsődleges kommunikációs felület a Facebook, amely viszont gond nélkül elérhető a Skype-on is.
Az MSN hajdani hihetetlen népszerűsége már rég eltűnt, Kínában viszont olyan sokan használják még, hogy a Microsoft ott nem állítja le MSN szolgáltatását – túl nagy piactól esnének el. Máshol azonban könyörtelenül a kukába dobják az egykor jobb napokat látott platformot, annak minden sajátosságával együtt. Akinek nagyon fáj a szíve, van még nagyjából három hónapja elbúcsúzni az msn-től.
Minden kétséget kizáróan egy korszak végét jelenti annak, aki hosszú évek óta napi szinten használta. Nyugodj békében!

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Ég veled, MSN! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. anna szerint:

    Sziasztok!
    Pedig jó volt az MSN!

Véleményed vagy tapasztalatod van a témával kapcsolatban? Itt leírhatod!

Az e-mail címek rejtve maradnak. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>