Itt a Talks&Zooms 5.31

Két nap alatt két új szoftver megjelenéséről is beszámolhatunk, megjelent ugyanis a Nuance által fejlesztett Talks&Zooms program 5.31-es változata, amely SymBian operációs rendszert futtató Nokia telefonokon használható.

A mobiltelefonos képernyőolvasó és képernyőnagyító szoftver letölthető az Informatika a Látássérültekért Alapítvány honlapjáról, amennyiben nem rendelkezünk érvényes licenccel, az alkalmazás a telefon bekapcsolását követő 10 percben használható, viszont a 2007. novemberében vagy egy későbbi időpontban vásárolt licencekhez elérhető ezen frissítés is ingyenesen.
Az új szoftver számos hasznos és néhány kevésbé kellemes szolgáltatást is hozott, ezek közül jelentős a 7.3-as vagy újabb verziójú telefonos böngészőkben a kombinált listák kezelése, illetve a html5 stílusú szerkesztőmezők felolvasása. Mostmár a vágólapra másolhatjuk az utoljára elhangzott mondatot a talks gomb+8-as billentyűkombinációval. A Talks immáron felolvassa a beérkező, várakozó állásban lévő hívást, ami annyit jelent, hogy amennyiben egy telefonbeszélgetés közepette beérkező hívásunk van és a hívástartás funkciót előzetesen engedélyeztük, a Talks felolvassa a hívó nevét. Fontos viszont, hogy a Nokia 701 és 808 típusú készülékekhez legutóbb megjelenő FeaturePack 2-es frissítés feltelepítését követően a Talks nem működik megfelelően ezen telefonokon, így a frissítés nem javallott.
Az új program letölthető csomagjában megtaláljuk a magyar Vocalizer Eszter hang 5.60-as változatát is, amely viszont egész egyszerűen nem olvassa a kettős mássalhangzókat, így például a két R-rel írt szavakban csak egy R hang hallható.
Az újdonságokról szóló teljes listát az Informatika a Látássérültekért Alapítvány honlapján találjuk.

Kategória: Egyéb, Programok mobilra, tabletre | A közvetlen link.

Itt a Talks&Zooms 5.31 bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Horváth Zsófia szerint:

  Hihetetlen, hogy a hazai mobilszolgálatók mennyire nincsenek felkészülve a látsássérültek kiszolgálására.
  Muszáj lenne lobbizni, hogy ezt a területet is fedjék le.
  Ha olyannira felelősnek érzik magukat a társadalomért, akkor ők ne játszóteret építsenek, ez nem az ő dolguk, hanem a saját ügyfeleiket szolgálják ki jobban.
  Nem gondoltam volna, hogy ezeknél a cégeknél egy munkatárs nincs, aki bármit is tudna a Talks&Zooms programról, vagy a megfelelő készülékekről.
  Ez szégyen.
  Ha nem lenne az Informatika a látássérültekért alapítvány, akkor semmilyen információt nem tudtam volna erről a témáról szerezni.

Véleményed vagy tapasztalatod van a témával kapcsolatban? Itt leírhatod!

Az e-mail címek rejtve maradnak. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>