Ma este egy igazi különlegességgel készül a Gépház

Február 7-én pénteken, este nyolckor ismét nyílik a Gépház ajtaja, a műsorvezetők pedig ezúttal is minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak. A mobiltelefonos téma után most valami mást mutatunk, mégpedig valószínűleg olyasvalamit, amihez nagyon keveseknek volt szerencséjük idáig.
A pénteki gépházban ugyanis az Apple cég számítógépein futó OsX operációs rendszert próbáljuk ki, és megmutatjuk néhány szolgáltatását. Ezek a gépek itthon sokkalta kevésbé elterjedtebbek a hagyományos, Windowsos vagy Linuxos személyi számítógépeknél, és a rendszernek is más felépítése van.
Prémium kategóriás termékről lévén szó, a képernyőolvasó beépített, magyarul is tud, és minden belső alkalmazás kifogástalanul használható vele. Ezt mutatja meg nekünk vendégünk, Almádi Péter.
Aki tehát betér hozzánk pénteken, valami egész új dologban részesül.
A műsor ismétlése új időpontban, vasárnap 17 órakor hallható majd, ezt követően pedig az adás már letölthetővé is válik a gephaz.hobbyradio.hu-ról.
Péntek este nyolckor várunk mindenkit, különösen azokat, akik valami újat és nem mindennapit szeretnének hallgatni.

Kategória: Gépház | A közvetlen link.

Ma este egy igazi különlegességgel készül a Gépház bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Martin szerint:

  Sziasztok!
  Lelkes hallgatója vagyok a műsornak, eddig az összeset hallgattam. Érdekes volt számomra a két részes Androiddal foglalkozó műsor, mivel ilyen telefon használatához eddig még nem volt szerencsém. Az IPhone-os adások is színvonalasak voltak, a lényeg szerintem bemutatásra került, és ami külön érdekes volt: úgy hallgatni a műsort, hogy IPhone-ot használok, és bele gondoltam, hogy kb. 1 éve még én is mennyire idegenkedtem ettől az érintőképernyős, meg IPhone dologtól, mára pedig már a mindennapi életem szinte elengedhetetlen kelléke ez a telefon. Nos, ami miatt írtam most, az a mai műsor, amit külön köszönök nektek, mert igazából nagyon régi vágyam volt már hallani egy MacosX oprendszert működés közben… annyi dolgot hallottam már róla, de kipróbálni még soha nem nyílt rá alkalmam, éshát nem is tartom valószínűnek sajnos az ára miatt. Én személy szerint örülnék neki, ha még valamikor ismét foglalkoznátok ezzel a rendszerrel, és picit mélyebben is bemutatnátok, hogy pl. hogyan lehet rajta akár zenét hallgatni, jegyzetelni, file-műveleteket végezni (másolás, kivágás stb..), vagy akár egy skype-hívást indítani. Tulajdonképpen bármi lehet, csak MacosX-ről legyen szó, mert sajnos – mint említettem – kipróbálni elég körülményes. Szóval, tök jó volt a mai műsor, és hajrá, csak így tovább!

 2. RauchR szerint:

  Sziasztok!

  A többiek nevében is kösz szépen a lelkes szavakat.
  Ha nem is azonnal, de valószínűleg előkerül még a MAC. Nyilván az erősebb patronokat elég hamar el lehet durrogtatni, aztán amikor beáll az ötlettelenség, mindenképp a felhasználói igények döntenek arról, hogy mi legyen.
  Azokat meg ugye most mérjük fel, szóval tényleg kösz az érdeklődést.

 3. Verica szerint:

  Sziasztok!

  Néhány kérdésem lenne az iphone-ommal kapcsolatban.

  Végre megtanultam a rotort használni, de nem mindig érhető el minden funkciója. Például már jó ideje nem találom a nyelvet, ezért a hangerőre állítottam (zavar, hogy ha lefele pöccintek, mindig mond valamit). Mit csináljak, hogy mindig mindegyik elérhető legyen?

  Amikor valaki hív, automatikusan nincs elutasítás gomb, és ugye előfőrdul, hogy valakivel nem akarok beszélni:D eddig ugy csináltam, hogy a hívás beállításokra rákattintva meglett az elutasítás, de ez hosszú folyamat, pl. ha órán csörög, nem tudnám egyszerűen kinyomni. Vmi ötlet?

 4. adns szerint:

  @Verica!
  Elutasítani a kikapcs-bekapcs gomb 2x gyors megnyomásával tudod. A rotoros kérdésedet nem pontosan értem, de leírom amit tudok segíteni.
  A kisegítő lehetőségekben a Vo beállításoknál a rotor-nál be lehet jelölni elemeket.
  Ha itt bejelöltük őket, akkor a rotoron leszenk, de csak ott ahol kellenek. Például a linkek nem lesz ott egy beállító ablakban, vagy a szerkesztés egy főképernyőn.

 5. Verica szerint:

  Köszönöm a választ!
  Újabb kérdés: néha azt csinálja a telóm, hogy ha vki hív, akkor csörög egy darabig, aztán lenémítja magát vagy nem tudom, mindenesetre nem szól a voice over sem. Amikor hozzácsatlakoztatom géphez vagy vmi, azt mondja, hogy némítás feloldva. Remélem csak vmi beállítás kérdése.

Véleményed vagy tapasztalatod van a témával kapcsolatban? Itt leírhatod!

Az e-mail címek rejtve maradnak. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>