Múlt és jövő a Gépházban

A jól megszokott időpontban, este nyolckor ma is nyílik a Gépház, és minden kedves érdeklődő hallgatót szeretettel várunk. Megint sok témával készültünk, a múlt és a jövő egyaránt terítéken lesz.
A műsor első néhány percében Dudok Melinda jön hozzánk vendégségbe, aki egy nagyon régi ipari számítógépről mesél nekünk, és beszélünk a kazettára történő adatrögzítésről is, sőt meg is hallgatjuk, hogyan rögzített magnókazettára ez a számítógép. Melinda után Ecsedi Csaba jön hozzánk, aki bemutat egy DOS alatt futó képernyőolvasót, a PSR nevezetű szoftvert. A program a BRAILAB PC-nél sokkalta kevésbé terjedt el, viszont sok funkciója volt, és óriási előnye, hogy működtetéséhez nincs szükség semmilyen speciális hardverre, így némi buherálgatás után bárki kipróbálhatja. Megint fogunk DOS alatt játszani, majd Csaba látogatása után a jövőbe rohanunk.
Beszélünk a legmodernebb okoskütyükről, adatvédelmi aggályainkról, de még az okos fogkeféről is. Egy egészen hosszúra sikeredett értekezést hallgathat meg mindenki, amibe egy következő adásban a hallgatókat is szeretnénk bevonni.
Mindenkit várunk tehát ma este is a Gépházban!

Kategória: Gépház | A közvetlen link.

Véleményed vagy tapasztalatod van a témával kapcsolatban? Itt leírhatod!

Az e-mail címek rejtve maradnak. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>