Szoftverbemutató: Final Video Downloader

Jó ideje már annak, hogy a Freekocka hasábjain videólopó alkalmazásokat veséztünk ki. Majdnem egy éve, hogy két, egészen részletes cikkben beszéltünk a különböző lehetőségekről, webet és programokat egyaránt figyelembe véve, de azóta igenigen megváltozott az általunk preferált, TubeCatcher nevezetű szoftver kezelőfelülete.
Így most mutatunk egy rendkívül egyszerűen használható programot, amely nem tud se többet, se kevesebbet, mint letölteni és konvertálni, mindezt pedig rettentő egyszerűen kezelhető felülettel. A legjobb választás azoknak, akik gyorsan akarnak jó eredményt.

Bevezető, install

Rohan a világ, rohan az ember is. Ezen kijelentés persze könnyedén megfordítható, hisz lényegében a világ azért rohan, mert mindenki siet benne. Az is érdekes kérdés, hogy ez a rettentően felfokozott tempó vajon minek, kinek, kiknek köszönhető, esetleg szolgál-e valamilyen érdeket, vagy egyszerűen ez a fejlődés természetes folyamata. Mielőtt azonban mindenki felháborodva zárná be a cikket, mondván, hogy nem a filozofálgatás kedvéért nyitotta azt meg, mi is gyorsan előrerohanunk cikkünk tárgyához, amely a Final Video Downloader.
Video Downloaderből annyi van, mint a pejva, Google keresőben kutatva egész napokat tudnánk azzal tölteni, hogy feltelepítjük és kipróbáljuk az újabb és újabb programokat, elégedett csettintésekkel vagy bosszús szavak kíséretében. Ez viszont talán mégsem a legjobb elfoglaltság, talán pont azért, mert a világ rohan, és senkinek nincs kedve állandóan programokat próbálgatni.
Itt a Freekockán egy sokkalta korábbi kommentben már említésre került ezen szoftver, de ekkor még a régiek is jól működtek, így talonba raktuk a programot. Nem is olyan rég viszont kaptunk egy fülest, hogy ez a szoftver nem is rossz, mi pedig arra a következtetésre jutottunk, hogy ha nem rossz, akkor esetleg előfordulhat, hogy jó. Mi pedig szeretjük a jó szoftvereket bemutatni.
Elöljáróban annyit érdemes elmondani, hogy a program kezelése gyerekjáték. A korábban bemutatott programokhoz vagy a webes megoldásokhoz képest mérföldekkel egyszerűbb, kurzorozgatásra semmi szükség, tabok és szóköz segítségével minden elvégezhető, teljességgel ideális a felülete. Rövid tesztünk során minden, általunk kijelölt videót letöltött és konvertált, sőt az is egészen szimpatikus, hogy a letöltés és a konverzió státusza is mindvégig ellenőrizhető, mindenféle kurzorozgatás nélkül.
Ha meg szeretnénk győződni minderről, pattanjunk fel a finalvideodownloader.com oldalra, és a tetején keressük meg a Download hivatkozást. Ekkor gyakorlatilag meg is kezdődik a letöltés, úgy néz ki, a készítők mindenhol az egyszerűségre és a gyorsaságra törekedtek, innen üzenjük nekik, hogy tartsák meg ezen jó szokásukat.
Azon szokásukat viszont kevésbé, hogy egy web alapú, html szerű telepítőt álmodtak meg a szoftvernek, amely ráadásul képernyőolvasóval meglehetősen korlátozott funkcionalitású. Nem lehet ugyanis kikapcsolni különböző eszköztárak telepítését, így ezek mindenképpen gépünkre kerülnek, ha ezt a telepítőt használjuk
Természetesen senkire nem szeretnénk használhatatlan eszköztárakat és/vagy kéretlen alkalmazásokat tukmálni, így mi elkészítettük saját, szabványos, Freekocka edísönös telepítőnket, amely a program legfrissebb verzióját telepíti, mindenféle eszköztáraktól mentesen, normális, szabványos felülettel.
Kezdők számára mindenképpen ezt a telepítőcsomagot ajánljuk, amely innen tölthető le.

A szoftver kinézete

Jól néz ki, na. Semmi sallang, semmi fölösleg, csak az, ami kell.
Tabbal találjuk meg az Add video Link gombot, ide kattintva egy szerkesztőmező jelenik meg, ahová egyébként a vágólapon lévő link automatikusan beillesztésre kerül.
A link megadása után rögtön elkezdődik a letöltés, ennek állapotáról, előrehaladásáról egy lista tájékoztat, amelyet szintén tabbal találunk meg.
Van egy kombinált lista is, ahol kiválaszthatjuk, hogy letöltés után történjen-e konverzió, mondjuk mp3-ba, de a program egészen sok formátumot ismer.
Van egy settings gombunk is, itt többek közt azt lehet érdemes belőni, milyen minőségben töltse le a videókat a szoftver. Ne tévesszen meg minket ez az opció, ugyanis itt nem a konvertálás mikéntjét állíthatjuk be, egyszerűen arról van szó, hogy megadhatjuk, a rendelkezésre álló videók közül melyiket töltse le a program, amelyet aztán akár konvertálhat is.
Nem biztos tehát, hogy mindig a HQ, legjobb minőségű videóból érdemes mp3-at készíteni, ezt mindenki döntse el maga.
További egészen kellemes szolgáltatás, hogy az Add Video Files parancsot választva megadhatunk már letöltött videofájlokat, amelyeket aztán egy másik formátumba konvertálhatunk.

Összegző

Ennyi, és nem több. Gyors, egyszerű, teszi a dolgát, és nem sok vizet zavar. Kurzorozgatás kilőve, minden a helyén van, lényegében túl sok egyebet aligha lehet elmondani a szoftverről. Legfeljebb még annyit, hogy a settings gomb után, az extras fülön van egy olyan opció, amely elvileg a videókhoz egy Download gombot ad, így közvetlenül a böngészőből is indítható letöltés. Ennek kikísérletezése viszont a kedves olvasókra marad, nálunk ez a funkció ugyanis Firefox alatt nem működött, de nem is vesződtünk vele túlságosan sokat.

A FinalVideoDownloadert tehát meg lehet szeretni, noha leginkább úgy, ha nem pakol fel nekünk mindenféle kétséges eredetű szemetet, de a fentebbi telepítő pont erre kínál megoldást. Egyébként a program jó, működésében is megbízhatónak tűnt, de a legfőbb vonzereje egyszerűségében rejlik.
Ez pedig mostanság sokat számít. Ígyhát rohanhatunk tovább, megállás nélkül, hisz mostmár a videóink is gyorsan, egyszerűen jönnek le.

Kategória: Kezdőknek, Számítógépes programok | A közvetlen link.

Szoftverbemutató: Final Video Downloader bejegyzéshez 21 hozzászólás

 1. Osillo szerint:

  Nekem eddig nem vált be a progi. Az előbb próbáltam több YouTube-os videót is leszedni vele. Mindnél azt írja, hogy error 403 forbidden, azaz tiltott. Valamint utána azt is, hogy the server understood the request, but refused it, azaz a szerver értette a kérést, de elutasítja azt. Hát passz, talán csak átmeneti hiba, nem tudom. Néztem Videás linkkel is, de azt meg alapból nem támogatja. Az még érthető is, de a YouTube-bal valami nem ok.

  • andor szerint:

   Osilló!

   Képzeld én is igyjártam, de én, mint örök optimista hagytam egy kicsit és nosza egy olyan 30-másotperc után el indult a vidi!:d
   Próbáld ki azt, hogy várjál vele és figyeld a listában, hogy mit ír.

 2. Osillo szerint:

  Amúgy az imént itt is gixer volt, a hozzászólásom elveszett…

 3. RauchR szerint:

  Hali,

  Érdekes ez, mert az általad említett üzenetet egyszer én is láttam a státuszlistában, de alig fél perc múlva eltűnt, és letöltötte a videót.
  Ismerőseimnél is jó, de ez persze semmit nem jelent. Úgyhogy attól tartok, kénytelenek leszünk bemutatni az új TubeCatchert is, ha ez nem elég megbízható.
  Kösz az észrevételt.

 4. andor szerint:

  Nekem műkszik a progi tényleg egyszerü és jóprogi.

  Annyikérdésem lenne, hogy ti hogyan szoktátok kimásolni a hivatkozást?

  Megnyitjátok a videót vagy a videó megnyitásanélkül is van valami módszer?

 5. Osillo szerint:

  Andor, a videó megnyitása nélkül Jaws-zal van egy olyan módszer erre, hogy a linken állva nyomsz Ins+Shift+F1-et, így a virtuális megjelenítőben megjelennek az eleminformációk, amik az adott HTML elemhez tartoznak. Ott megtalálod a videó URL-jét, ami vágólapra másolhatsz. Ám ez esetben az URL előtti href= részt ki kell törölnöd, mert az nem az URL-hez tartozik, hanem az elem attribútuma.
  Egyébként sikerült végre letöltenem egy videót a progival, úgyhogy már van pozitív tapasztalat is. Az a helyzet, hogy nálam kb. 4 videóból sikerült egyet leszedni. Írok egyet, amit nekem se tegnap, se ma nem tudott letölteni: Avicii – Wake Me Up (Lyric Video). Ezt nézzétek meg, nálam pl. ezt nem tudja, hibát ír. Várhatok percekig is. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy amit letöltött, az gyors volt, szóval olyankor teljesen ok a program.
  Azért a kurzorozáshoz azt hadd jegyezzem meg, hogy a letöltés folyamatánál PC kurzorral a listamezőben nem látszik mindig az aktuális állapot. Nálam nagyon sokáig ott még 0% látszott, míg Jaws kurzorral látható volt, hogy már a felénél tartott. Tehát érdemes lehet azért azt is használni olyankor. Plusz miután leszedett egy flv fájlt, feldobott egy ablakot, hogy felkínálja nekem a Final Media Player, szintén ingyenes alkalmazást a videó lejátszásához a gépen. Ez nem baj, viszont az üzenetablakban volt egy jelölőnégyzet, és egy OK gomb. A jelölőnégyzet arra szolgál, hogy a jövőben ne jelenítse meg azt az ablakot. Na most ezt a jelölőt PC kurzorral nem tudtam használni, mármint nem lehetett bejelölni. Jaws kurzorral se sikerült, mert ott meg sima szövegként látta, és hiába kattintottam rá (ez sem egyszerű, mert állandóan “eltűnik” az a sor). Szóval ez a része nem volt az igazi.
  Persze ez nem von le semmit a program értékéből atekintetben, hogy valóban egyszerű a felület, és amit tud, azt tényleg gyorsan tölt.

 6. Osillo szerint:

  Ja, hadd tegyem hozzá, hogy a fent említett videót pl. a DownloadHewlper Firefoxos kiegészítő leszedte.

 7. Osillo szerint:

  Andor, akkor azt nézd már meg légyszi, mert kíváncsi vagyok, hogy az említett videót konkrétan simán leszedi neked? Elég, ha ennyit beírsz a YouTube keresőjébe:
  Avicii Wake
  Így már kidobja, ami kell. Rögtön az első találat a lyric video, hossza 04:12
  Ha neked lejön, akkor érdekes a szitu, ha nem, akkor talán valamilyen formában tiltva van, hogy tölteni lehessen, legalábbis nem minden megoldással műxik.
  Amúgy visszatérve az URL cím másolásra: ha esetleg az zavar, amikor megnyitod a videót, hogy a hangja miatt nem hallod a Jaws-t, akkor Ins+Z-vel kapcsold ki átmenetileg a virtuális kurzort, és nyomj egy k betűt. Ezzel szünetelteted a lejátszást, és ki tudod másolni a címet. Vagy ha esetleg tudod, hogy egymás után több vidit akarsz lehúzni, és nincs kedved állandóan ezt a módszert alkalmazni, akkor a Win hangerőszabályzójában a keverő gomb aktiválása után keresd meg a Flash Playerhez tartozó csúszkát, és vedd lejjebb a hangerőt, hogy rendesen hallhasd a Jaws-t. Vagy az NVDA-t persze, amit épp használsz.

  • andor szerint:

   Megnéztem és nem szedte le.
   Lehetséges, hogy tényleg belőttek neki valami tíltást.

 8. Osillo szerint:

  Ja, és ha a pause módszer érdekel jobban, de NVDA-val nyomod, akkor egy o-val ugorj a beágyazott objektumra, nyomass rá Entert, majd keresd meg a megfelelő gombot. De ha más miatt érdekelt a videó megnyitását mellőző megoldás, akkor marad az.

 9. Verica szerint:

  Osillo, nekem sem tölti le a wake me up c. számot. Pedig amúgy egy jó zene:D és a program is jó eddig, nekem legalábbis. Szerintem a youtube hibája, ha nem lehet leszedni egy video-t. Én pl több letöltőoldalt is használok egyszerre, mert vmit nem szed le az egyik, amit a másik igen.

 10. Verica szerint:

  Sziasztok!
  Bocsánat, hogy már megint nem jó helyre kommentelek, de muszáj megkérdeznem. Szóval amikor bekerültem a középsuliba, és elkezdtük tanulni a powerpoint-ot meg az excel-t, engem egyből felmentettek infóból. Vki kérdezte tőlem, hogy az excel-t meg lehet-e tanulni vakon, én nem tudok segíteni, vkinek esetleg vannak ezzel kapcs.ban tapasztalatai?

 11. Osillo szerint:

  Verica, a http://www.infoalap.hu oldalon a letöltések szekcióban megtalálható egy vakos ECDL Start oktatóanyag, ami több modult is lefed. Igaz, abban a 2003-as Excel-t ismerheti meg az ismerősöd, de az abból szerzett ismereteket fel tudja használni későbbi verzióknál is.

 12. Osillo szerint:

  Andor, áh, amelyiknél nekem gond volt, azt percek múlva se szedte le. Vártam több percet is némelyiknél. Az sajnos igaz, amit Verica is írt, hogy általában mindegyik megoldás olyan, hogy akadnak videók, amikkel nem tud megbirkózni. Tehát a tuti megoldás az, ha több progit, vagy oldalt is használsz.

 13. Verica szerint:

  Sziasztok!

  Azt szeretném kérdezni, hogy a dramatizált elektronikus könyv szerkesztőben nincs olyan lehetőség, hogy a realspeak vagy vmilyen idegennyelvű hangokat is át tudja konvertálni? Nekem valami ősrégi van, abban biztos nincs, de esetleg a legújabban? És ha igen, akkor hol lehet letölteni, és hogy kell beállítani, hogy ne csak a profivox hangokat érzékelje?

  Verica

 14. RauchR szerint:

  Sziasztok,
  Verica, épp jókor vetetted fel a témát, az Infoalap ugyanis nemrég adta ki a 2.5-ös DEX-et, a teszt pedig valószínűleg még ma kint lesz róla.

  Amúgy minden valószínűség szerint te választod meg, hogy a telepített szintetizátoraid közül melyeket szeretnéd használni.

 15. Evelin szerint:

  Sziasztok!

  Én egy olyan kérdést szeretnék feltenni, ami talán témába vághat… Az én kérdésem az lenne, hogy nem tud-e valaki arra valamiféle megoldást, hogy egy adott youtube csatorna összes videóját le lehessen tölteni egyszerre anélkül, hogyha az a csatorna mondjuk 10 videónál többet tartalmaz, akkor ne kelljen egyenként a videókra rámenni, a linkeket kijelölgetni, majd txt-be másolgatni, és a txt-t hozzáadni mondjuk az atube cacher letöltési lehetőségeihez?

 16. RauchR szerint:

  Ilyet a Final Video Downloader tudomásom szerint nem igazán tud, de a korábban áltlaunk is tesztelt TubeCatcher elboldogul vele. Egyszerűen beilleszted a csatorna linkjét, majd kijön, hogy mit szeretnél leszedni.
  Változó hatékonysággal működik a dolog, mondjuk egy kb. 300 videót tartalmazó csatornába áltlaában beledöglik, de 30, 40 videót jól leszed.

 17. Verica szerint:

  Sziasztok!

  Reinstall után újra felraktam a final video downloadert ezzel a telepítővel, amit készítettetek. De bejelzett az eset, hogy potenciális kártevőt észlelt. Miért?

Véleményed vagy tapasztalatod van a témával kapcsolatban? Itt leírhatod!

Az e-mail címek rejtve maradnak. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>